Izrael Palestina razmena taoca Foto:Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

Izrael je dobio spisak izraelskih talaca koji Hamas treba da oslobodi danas, saopštila je kancelarija premijera Benjamina Netanjahua.

Spisak talaca se trenutno pregleda i „u ovom trenutku se dostavljaju obaveštenja porodicama onih koji će biti oslobođeni nakon više od 50 dana koje su proveli kao taoci u Gazi“, istaknuto je u saopštenju.

Nije naveden broj talaca koji će biti pušteni danas kao deo sporazuma o produženom primirju koji je postignut u ponedeljak, javlja Times of Israel.

Od petka je oslobođeno 50 izraelskih talaca u okviru početnog dogovora o četvorodnevnom primirju u borbama u Gazi i oslobađanju po tri palestinska zatvorenika za svakog izraelskog taoca. Kao rezultat paralelnih pregovora koje je vodio Katar, Hamas je takođe oslobodio 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina.

PROČITAJTE JOŠ

Izrael i Hamas juče su se saglasili da produže privremeno primirje za dva dana, otvarajući time put za oslobađanje još oko 20 ljudi koje palestinska militantana grupa drži kao taoce.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar