Foto: Twitter/(((Tendar)))

Izraelski ratni avioni bombardovali su sinoć ciljeve u blizini glavnog grada Sirije, Damaska, ubivši dva vojnika, javila je zvanična sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Izraelske odbrambene snage (IDF) gađale su ciljeve u blizini sirijske prestonice Damaska. U napadu su ranjena dva sirijska vojnika. Potvrđena je najmanje jedna eksplozija na periferiji Damaska.

Prema Sirijskoj novinskoj agenciji SANA, neke rakete su presretnute, ali su udari naneli određenu štetu, iako nije precizirano šta su bili ciljevi.

Vojni izvor je u izjavi za SANA rekao da je „oko 00.30 sati izraelski neprijatelj pokrenuo vazdušnu agresiju sa talasima raketa iz severoistočnog pravca Tiberijskog jezera, gađajući neke lokacije u blizini grada Damaska i naša protivvazdušna odbrana presrela je neprijateljske projektile i oborila jedan broj njih“.

Izraelsko vazduhoplovstvo izvelo je vazdušne napade iznad Galilejskog jezera na severu Izraela. Avioni IAF-a su primećeni kako lete iznad severnog Izraela u vreme napada. Tel Aviv još nije komentarisao napade. Izrael često bombarduje Siriju, ali retko priznaje svoje operacije u susednoj zemlji.

U jednom od poslednjih izraelskih napada na Siriju pogođena je ključna radarska baza sirijske vojske u južnoj provinciji Suvajda. Nekoliko sati nakon napada, izraelska vojska je bacila preteće letke u tom području, upozoravajući sirijske vojnike da ne sarađuju sa Iranom.

***

BONUS VIDEO: Gaza pod naletom izraelskih aviona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar