Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Glasine danima kruže po Versiliji, severoistočnom delu Toskane, da je jedan ruski par iz Londona iznajmio privatnu vilu koja je u vlasništvu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Međutim, te glasine su poprimile ozbiljniju notu, nakon što je italijanski list Il Tirreno preneo vest. Prema onome što su pisali, agencija za nekretnine preko koje se vila iznajmljuje pregovarala je s korejskim turistima, koji su nameravali da je iznajme za ceo avgust, i to za cenu između 50 i 70 hiljada evra, prenosi Dnevnik.hr.

Taj je dogovor naizgled propao i postignut je novi dogovor oko iznajmljivanja imanja za avgust s ruskim parom koji živi u Londonu. Ovaj se skandal pojavio u jeku javnih poziva Zelenskog Italijanima, da ne iznajmljuju nekretnine ruskim državljanima, prenose AthensNews.

Vila navodno ima 15 soba, bazen i nalazi se na luksuznom imanju. Jedan Rus je navodno objavio i fotografije iz bašte kuće.

Agencija za nekretnine kategorički je demantovala ove navode.

„Ne mogu dodati ništa više zbog uslova ugovora i očuvanja privatnosti klijenta, ali ono što je objavljeno je neistinito“, rekao je agent.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što je napisano je samo nagađanje. Vila je izdata paru na leto. Neću reći da li žive u Londonu ili ne, ali uveravam vas da ne mogu da budu Rusi jer nam je apsolutno zabranjeno da iznajmljujemo vilu Rusima i Ukrajincima“, naveo je agent Klaudio Salvini, prenosi switzerlandtimes.ch.

Prema njegovim rečima, stanari kuće su mogli da imaju goste koji govore ruske jezik. Međutim, u principu, neko drugi je mogao da iznajmi vilu i da pusti Ruse da se usele.

Bruno Murzi, gradonačelnik grada Forte dei Marmi gde se vila nalazi, nije znao da Zelenski poseduje tu nekretninu.

„Pre početka rata znali smo samo da ona pripada nekoj stranoj firmi“, rekao je.

BONUS VIDEO: Izložba uništenih ruskih oklopnih vozila u centru Kijeva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare