Kim Džong Un sa ćerkom Foto:EPA-EFE/KCNA

Severnokorejski lider Kim Džong Un je danas prvi put javno pokazao svoju ćerku, na fotografijama koje su objavili državni mediji i na kojima se vidi kako zajedno vrše inspekciju lansiranja najveće balističke rakete u toj zemlji.

Severna Koreja je u petak probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17.

Veće iznenađenje od samog lansiranje bilo je prisustvo Kimove ćerke, čije postojanje nikada ranije nije bilo javno potvrđeno.

Ime devojčice nije poznato, a na fotografijama se vidi u belom kaputu kako drži za ruku svog oca dok posmatraju masivni projektil.

Ove fotografije izazvale laivnu komentara, a skoro svi komentarišu da je devojčica „ista otac“.

Veruje se da Kim ima čak troje dece, dve devojčice i jednog dečaka, a američki analitičari veruju da je jedno od njih viđeno na snimcima proslave nacionalnog praznika u septembru.

Američki bivši košarkaš Denis Rodman saopštio je 2013. godine da Kim ima „bebu“, ćerku po imenu Ju Ae.

Kim Džong Un Foto:STR / AFP / Profimedia

Nakon putovanja u Severnu Koreju te godine, Rodman je izjavio da je proveo vreme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu.

Pročitajte još:

Procenjuje se da Ju Ae sada ima oko 12-13 godina, što znači da će se za otprilike četiri do pet godina upisati na fakultet ili u vojnu službu, što bi, prema amaričkom stručnjaku za severnokorejsku političku elitu Majklu Medenu, ukazalo na mogućnost da kasnije u budućnosti ona zameni oca u rukovođenju državom ili postane njegov savetnik i „igrač iz senke“, kao njena tetka Kim Jo Džong.

Severnokorejski lider je tokom jučerasnjeg nadgledanja testiranja nove interkontinentalne balističke rakete pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica.

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju.

BONUS VIDEO Kim napravio haos: Severna Koreja ispalila 10 raketa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar