Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Palestinski islamski džihad objavio je u danas snimak izraelskih talaca koje drži u Gazi - Hanu Kacir (77) i Jaglija Jakova (13), navodeći da su spremni da ih oslobode "ako se ispune bezbednosni uslovi".

Na snimku se čuje kako dečak i 77-godišnja žena mole da budu oslobođeni što je pre moguće kako bi ponovo bili sa svojim porodicama i osudili su način na koji se premijer Benjamin Netanjahu nosi sa ovom krizom.

Militanti navode i da je zdravlje 77-godišnje žene ugroženo jer više ne mogu da se brinu o njoj zbog nedostatka struje i goriva.

Izrael je rekao da neće komentarisati hoće li dve osobe prikazane na snimku taoca Islamskog džihada biti puštene na slobodu, jer bi to igralo u „psihološkom ratu“ njihovih otmičara.

Naoružano krilo ove militantne grupe objavilo je snimke starije žene Hane Kacir i dečaka Jagila Jakova i poručilo da će ih pustiti iz medicinskih i humanitarnih razloga ako se ispune određeni uslovi.

Portparol izraelske vojske kontraadmiral Danijel Hagari rekao je: „Za sada ću ignorisati pitanje njihovog oslobađanja. Mi ćemo biti prvi koji će obavestiti porodice pre nego što se bilo šta dogodi. Ovo je znak života i važan je.“

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar