Aleksandar Macan na poternici Interpola
Aleksandar Macan na poternici Interpola Foto:Interpol

Međunarodna policijska agencija Interpol je danas objavila poternicu za Aleksandrom Macanom Aketom sa Pala koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Prvo je Tužilaštvo KS izdalo naredbu za raspisivanjem međunarodne poternice, a zatim je Interpol i stavio Macana na listu traženih osoba.

U poternici stoji njegova fotografija i lični podaci kao što su datum rođenja (18.10.1987), mesto rođenja (Sarajevo) i nacionalnost (BiH).

Iz Interpola navode da je poternica objavljena na osnovu predloga pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini, a kao zločin za koji se sumnjiči navode dela: ubistvo i teška krađa.

Aleksandar Macan je prvooptuženi u slučaju ubistva policajaca MUP-a KS i nalazi se u begstvu, a pretpostavlja se da je van zemlje.

On je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića koji se takođe nalazi u begstvu, najverovatnije u Srbiji.

Inače, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda KS, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su početkom novembra pretresli šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala. U akciji su učestvovali i službenici MUP-a KS, MUP-a RS-a i OSA-e, a bili su usmereni na pronalazak dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa istragom ubistva sarajevskih policajaca.

Otkrivena je i izuzeta veća količina automatskog i vatrenog naoružanja, saopšteno je to iz Tužilaštva KS nakon pretresa, a prema saznanjima Klix.ba, na vikendici Macana, koja se nalazi u naselju Kočevik na Palama, su pronađene tri puške i jedan snajper.

BONUS VIDEO: Slaba informisanost i neznanje je osnovni problem vakcinacije u BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar