Zmija, šarka
Foto: Shutterstock

Soraj Kumar 28-godišnji Indijac osućen je na dvostruku doživotnu kaznu jer je prošle godine ubio svoju suprugu Utru ubacivši joj kobru u krevet u kome je spavala. Danas, godinu dana kasnije konačno je rastvetljeno da je njegov glavni motiv bio novac, ali s obzirom na to gde se sada nalazi, njegov zločin očigledno nije bio savršen.

Pročitajte još:

Ono što ovaj slučaj čini dodatno bizarnim jeste to što je žena doživela smrtonosni ujed dok je bila na lečenju od prethodnog ujeda zmije koji se dogodio samo nekoliko nedelja ranije, piše CNN.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja – skovao je plan koji uključuje iznajmljivanje zmija i pretraživao je na internet podatke o njihovim ujedima.

Njena porodica tvrdila je da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza, i da se samo zbog miraza i oženio njom. On i Utra su se upoznali preko aplikacije za sklapanje brakova i venčali se u martu 2018. godine.

„Želeli smo da pronađemo nekoga ko će je usrećiti. Bila je devojčica koja je bila malo drugačija. Imala je smetnje u učenju. Hteli smo čoveka koji bi mogao da se brine o njoj“, rekao je Utrin brat.

Suraj Kumar supruga Uthra
Suraj Kumar supruga Uthra Foto:Privatna arhiva

Soraj je u trenutku upoznavanja bio 27-godišnji bankarski službenik, ali lošeg materijalnog statusa. Otac mu je bio vozač, a majka domaćica.

Kada se par venčao, Kumar je prihvatio miraz od 720 grama zlata, Suzuki i oko 6.700 dolara u gotovini.

Prvih nekoliko meseci bračnog života izgledalo je uobičajeno i za godinu dana dobili su sina, a onda su se Sorajovi roditelji setili da nisu zadovoljni mirazom. Tražili su od Utrinih roditelja da im kupe kućne aparate, automobil, nameštaj, renoviraju kuću…

Oni su to počeli da ispunjavaju, ali tu nevolje nisu stale. Soraja je počelo užasno da nervira to što Utra ne napreduje u učenju.

Počeo je da planira njenu smrt. Od kraja 2019. godine provodio je sate na internetu istraživajući ih zmije.

Zmije i pakleni planovi

Krajem februara prošle godine rešio je da kupi jednu od njih. Sledećeg dana ostavio je zmiju na stepeništu kuće i zamolio Utru da mu donese telefon iz spavaće sobe na prvom spratu, nadajući se da će je ugristi i ubiti.

„Ali nije uspeo pošto je Utra videla zmiju i podigla uzbunu“, navodi se u presudi.

On je onda uhvatio zmiju i držao je u plastičnoj kesi, čekajući sledeći pokušaj. Ubrzo se ta prilika ukazala.

Umutio je Utri sedative u hranu i ona je ubrzo zaspala. Dok je spavala, ubacio je zmiju u njen krevet. Utra se probudila vrišteći i u bolovima, a Soraj ju je odvezao u bolnicu i tvrdio kako ju je zmija ugrizla ispred kuće tokom noći dok je prala veš.

Utra je protivrečila njegovoj verziji događaja rekavši da se nikada ne pere veš po noći. Već sledećeg dana, dok je njegova žena ležala u bolnici, Soraj je rešio da je trenutak za sledeći korak. Kupio je kraljicu otrovnih zmija – kobru.

Drogirao je sedativima i posle prvog ujeda

Onda je, kada je Utra puštena iz bolnice rešio da je vreme za delanje. Ona je ležala nepomična u krevetu, sa zavijenom nogom nakon presađivanja kože. Ponovo joj je dao sedative, ovoga puta ih je razmutio u vodi.

Piton, zmija
Foto: EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Dok je spavala bacio je zmiju na nju. Usledio je smrtonosni ujed.

Uprkos njegovim naporima da sve izgleda kao nesrećan slučaj, brojni tragovi sugerisali su da ugrizi nisu bili prirodni od širine tragova očnjaka, do položaja ugriza i nemogućnosti da je kobra ušla sama u prostoriju.

„Kobre uglavnom ne ujedaju osim ako nisu jako isprovocirane, a tokom noći su uglavnom uspavane“, rekao je jedan stručnjak za zmije za CNN.

Na sudu su istražitelji postavili eksperiment kako bi pokazali da kobra neće ujesti osobu koja spava. Bacili su kobru u toku noći na krevet na kojem je ležala voštana lutka. Na snimku se vidi kako zmija klizi nekoliko puta i samo ujeda pileća prsa vezana za ud nakon provociranja.

I na kraju, ono što je i najčudnije od svega bilo je to što je Utra prespavala najbolniji ujed na svetu. A onda su pregledali Sorajov telefon, i iako je on izbrisao listu poziva upseli da uđu u listing i dokažu kupovinu zmije. Zatim su pronašli i leš zmije zakopan u dvorištu i sve je postalo kristalno jasno.

BONUS VIDEO: Kobra u stanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar