Foto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Indija, Francuska i Češka zabeležile su danas najveće dnevne poraste slučajeva koronavirusa od početka pandemije. U Indiji je u jednom danu zaraženo rekordnih 96.551 osoba, u Francuskoj 9843, a u Češkoj 1382 osobe.

Broj zaraženih u Indiji raste brže nego bilo gde u svetu i trenutno je ova zemlja druga na listi najugroženijih, odmah posle SAD. Indijske vlasti saopštle su danas da je u toj zemlji od covida-19 umrlo 1209 ljudi, a od početka pandemije 76.271.

Broj smrtnih slučajeva ostao je relativno nizak u Indiji, ali sa porastom broja obolelih raste i broj smrtnih slučajeva.

Pročitajte još:

Francuske vlasti prijavile su najveći porast u broju obolelih od početka pandemije. Vlada je najavila da će razmotriti dalje mere zaštite kako bi ograničila širenje virusa. Mnogi lekari strahuju da bi odeljenja intenzivne nege na jesen mogla da postanu preopterećena.

U Francuskoj je trenutno na snazi zabrana okupljanja, a u nekim gradovima nošenje maski na javnim mestima je obavezno, pa čak i na ulicama.

Mladi su, kao i u drugim evropskim državama, trenutno najveći nosioci virusa a najugroženiji su Pariz i Azurna obala.

Češka je u četvrtak prijavila 1382 nova slučaja virusa, što je dosad najveći broj, zbog čega je ova srednjeevropska zemlja uvela strožije mere zaštite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)