Kazanj Foto:Tatarstan Presidential Press Service via AP

Svih devet žrtava pucnjave u školi u ruskom gradu Kazanju je identifikovano, izjavio je neimenovani izvor iz ruske policije. U pucnjavi koja se dogodila rano jutros u školi u Kazanju poginulo je devet osoba – sedmoro dece, nastavnik i jedna žena. Nakon tragedije u Kazanju ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se hitno razradi nova uredba o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet.

Neimenovani izvor naveo je za TAS S da je završen proces identifikacije tela ubijenih u pucnjavi, u kojoj je stradalo sedmoro dece i dvoje odraslih.

„Sva tela su identifikovana“, dodao je on.

Prethodno je predsednik ruske republike Tatarstana Rustam Minihanov rekao da je broj stradalih u današnjoj pucnjavi u školi u Kazanju porastao na devet.

„Izgubili smo sedmoro dece. To su bili učenici osmog razreda. Četiri dečaka i tri devojčice. Takođe smo izgubili jednog nastavnika. I izgubili smo jednu ženu. Ukupno, izgubili smo devet osoba“, rekao je predsednik Tatarstana.

Jedan od dvojice napadača koji su ubili  sedam učenika i jednu učiteljicu u pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanj je Ilnaz Galiaviev. Lokalni mediji objavili su njegovu fotografiju na kojoj nosi masku sa natpisom „bog“.

Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi Foto:social media / East2West News / Profimedia

Kako navodi Ren TV, tinejdžer koji je nekada pohađao školu u kojoj je izvršio masakr vodio je blog u kom se uporedio sa Bogom i pisao da je njegova misija „uništavanje živih stvorenja“. Takođe, žrtve napada koji je planirao i najavio na Telegramu nazvao je „biomasom“.

„Danas ću ubiti ogromnu količinu biomase… Došao sam na ovaj svet u liku čoveka da bih se rešio svih vas“, napisao je na Telegramu.

Nakon tragedije u Kazanju ruski predsednik Vladimir Putin naložio je šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razradi novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ovo naređenje izdato je „uzimajući u obzir vrstu malokalibarskog oružja koje je napadač koristio“ u Kazanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram