Kazanj Rusija pucnjava skola
Kazanj pucnjava u školi EPA-EFE/Anton Raykhshtat

Dozvola za posedovanje oružja izdata je napadaču na školu u Kazanju pre dve nedelje, izjavio je šef Odbora Dume za informacionu politiku Aleksandar Hinštajn. On je dodao i da u školi nije bilo obezbeđenja.

Pročitajte još:

„Dozvola za držanje vatrenog oružja bilo je izdato Iljnazu Galjavijevu neposredno pre tragedije: 28. aprila“, napisao je Hinštajn na Telegramu.

Galjavijev (19) je ranije danas otvorio vatru u školi u Kazanju. U pucnjavi je poginulo i 11 osoba, među kojima su i učenici škole i učiteljica, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uveden režim antiterorističke operacije.

Hinštajn je, takođe, rekao da obezbeđenja nije bilo u kazanjskoj školi.

„Obezbeđenja nije bilo u kazanjskoj školi gde se dogodila tragedija. Postojao je samo alarmni sistem povezan sa centralnim punktom obezbeđenja. Upravo zbog toga prvo su na lice mesta stigli pripadnici nacionalne garde“, rekao je on.

U pucnjavi koja se dogodila u školi u Kazanju poginulo je osam osoba – sedmoro dece i učiteljica, saopštila je pres-služba predsednika Tatarstana. To je potvrdio i Nacionalni antiteroristički komitet. Predsednik Rustam Minihanov saopštio je da je hospitalizovano dvanaestoro dece i četvoro odraslih.

Reagovao je i ruski predsednik Vladimir Putin koji je naložio šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razradi novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet. Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ovo naređenje izdato je „uzimajući u obzir vrstu malokalibarskog oružja koje je napadač koristio“ u Kazanju.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar