Ervin Ibrahimović Foto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da je predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, koji je danas nastavio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, da Pokret Evropa sad treba da predloži mandatara i da to treba da bude lider te stranke Milojko Spajić.

Ibrahimović je rekao da je zadovoljan sastankom, da su razmenili mišljenja o budućem mandataru i kako buduća vlada treba da izgleda.

„BS je podržala da Spajić bude mandatar, što smo ranije već rekli“, kazao je Ibrahimović novinarima, nakon konsultacija u Rezidenciji predsednika na Cetinju. „Mislim da BS s pravom treba da podrži Spajića za mandatara, jer se poklapamo u mnogim stvarima“, dodao je.

Ibrahimović je naveo i da su principi koje je predložio BS uglavnom prihvatljivi PES-u, prenose Vijesti.me.

Milojko Spajić Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

„U razgovorima sa mojim kolegama iz manjinskih partija jasno mogu da kažem da su istog stava i da podrška Spajiću raste“, istakao je.

Na pitanje šta su razgovarali sa koalicijom „Za budućnost Crne Gore“, Ibrahimović je rekao da se sreo u parlamentu sa liderima te koalicije Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, i da su imali neformalne razgovore, „ali ništa konkretno“.

Andrija Mandić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIĆ

„Bošnjačka stranka je od početka naglasila da nama mogu da budi partneri oni koji dele NATO i evropske vrednosti. Nismo se izjašnjavali o partijama, neka o tome odluči mandatar, a mi ćemo se na partijskim organima izjasniti“, istakao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Milatović je ranije danas, u Rezidenciji predsednika na Cetinju, razgovarao sa predstavnicima Demokrata, a kasnije će se sastati i sa Demokratskom narodnom partijom.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su predstavnici te stranke danas Milatovića obavestili da je na jučerašnjoj sednici Predsedništva Demokrata zaključeno da se daje saglasnost da predsednik države mandat za sastav nove vlade poveri lideru Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću.

Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Milatović je juče, sastancima sa Pokretom Evropa sad, Demokratskom partijom socijalista i Novom srpskom demokratijom, otpočeo konsultacije, kako bi se uverio da li neka od partija ima podršku za izbor vlade.

Iako ima rok od mesec dana da odredi mandatara, on je ranije najavio da će to uraditi za petnaestak dana.

BONUS VIDEO: Milatović položio zakletvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar