Foto: Douglas Christian / Zuma Press / Profimedia

Ranije ove nedelje, pre nego što je napustio Belu kuću, Donald Tramp se i dalje tešio da ga, uprskos svemu, njegove pristalice i dalje vole. Međutim, izgleda da ga je nakon što je izgubio predsedničku funkciju napustio čak i jedan od njegovih najpoznatijih pristalica.

Advokat Džejkoba Čenslija, koji je poznatiji kao šaman, odnosno lik koji je upao u Kongres s krznom i rogovima, izjavio je da se njegov klijent oseća izdanim.

„On jako žali ne samo zato što ga je predsednik prevario, nego i zato što se uopšte doveo u poziciju u kojoj je doneo odluke koje nije trebao“, rekao je advokat Al Votkins, piše Dejli Bist.

Inače Čensli je prošle nedelje molio Trampa za pomilovanje. Nije ga dobio.

Čensli je bio među ruljom pristalica predsednika Donalda Trampa koja je 6. januara upala u zgradu Kapitola dok su se članovi Predstavničkog doma Kongresa SAD okupljali kako bi potvrdili pobedu novoizabranog predsednika Džoa Bajdena. U napadu je poginulo pet osoba, uključujući policijskog službenika Kapitola.

Čensli se sam predao FBI-u i optužen je za nasilni ulazak u zgradu i divljačko ponašanje na terenu Kapitola. U neredima je postao prepoznatljiva figura nakon što je fotografisan bez majice, prekriven tetovažama, noseći rogove i s licem u bojama američke zastave.

Foto: Saul LOEB / AFP / Profimedia

Rekao je da je u D.C. došao „kao deo grupe, s drugim ‘patriotama’ iz Arizone, na zahtev predsednika“, navodi se u saopštenju policije Kapitola.

Njegova majka žalila se novinarima da joj sin nije jeo otkako je odveden u pritvor jer mu tamo nisu osigurali organsku ishranu.

Objasnila je da „njenom sinu jako pozli ako ne jede organsku hranu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar