Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski hotelijeri su pred početak juna optimističniji nego pre nekoliko nedelja, jer je epidemiološka situacija bolja, a i stanje rezervacija i prodaje je bolja nego prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Hotelijeri očekuju veći dolazak turista od ovog vikenda i sledećeg kada i počinje prava sezona.

„Epidemiološka situacija se popravlja, definisan je okvir režima prelaska granica i radi se na bilateralnim dogovorima. S popuštanjem mera, rastu optimizam i želja za putovanjima, što se odmah vidi na rezervacijama. U nekim razdobljima i nekim vrstama smeštajnih kapaciteta, prvenstveno kampovima i hotelima viših kategorija, rezervacije se približavaju brojkama iz 2019. godine“, preneo je sajt Indeks izjavu direktora Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernarda Zenzerovića za agenciju Hina.

Hotelijeri, kako dodaje, još ne očekuju maksimalnu popunjenost u junu, ali u julu i avgustu se nadaju pravim turističkim gužvama i da će imati otvorene sve objekte, a uvereni su i da ove godine mogu da ostvare i vrlo dobru postsezonu, za razliku od prošle.

U potražnji i rezervacijama hotela najaktivnija su tradicionalna tržišta, poput Nemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke, a dobro idu i rezervacije hrvatskih turista.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar