Hrvatska gužva na autoputu Foto:Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Uobičajena smena turista vikendom tokom letnje sezone prouzrokovala je danas i večeras zastoje na ključnim putnim pravcima, a kolone su, prema izveštaju Hrvatskog auto-kluba (HAK), duge i do osama kilometara.

Na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče pred naplatnom rampom Demerje u smeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, a za naplatu putarine na punktu Lučko ispred Zagreba oko dva kilometra, objavio je večeras HAK.

Kolone u pokretu i zastoji su između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smeru Zagreba, a pojačan je priliv vozila na naplatnim rampama Donja Zdenčina i Jastrebarsko.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je pred naplatom Trakošćan u smjru Slovenije oko jedan kilometar.

Na povremene zastoje HAK upozorava i na Jadranskoj magistrali, na deonicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska, dok je prema graničnom prelazu Pasjak kolona formirana od čvora Rupa.

Hrvatski auto-klub upozorio je i na zabrane i moguće saobraćajne gužve povodom praznika Velike Gospe koji se obeležava 15. avgusta.

Za teretna vozila nostivosti veće od 7,5 tona saobraćaj će biti zavranjen u nedelju 14. avgusra od 12 do 23 sata i u ponedjeljak, 15.avgusta od 14 do 23 sata.

BONUS VIDEO: Jesmo li u Hrvatsku izvezli lažne medicinske sestre?


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)