Igor Mirović Foto: Nenad Lazić/Nova.rs; shutterstock

Uprkos glasnom stavu pojedinih članova Srpske napredne stranke koji navode da "ne razumeju Srbe koji letuju u Hrvatskoj", deca funkcionera ove partije biraju da letuju u Dalmaciji.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je taj grad primio najveći broj izbeglica devedestih godina, zbog čega se u njemu organizuje skup povodom godišnjice „Oluje“.

On je takođe naveo da „nikad neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru“, dodajući da nikog ne osuđuje, „neka letuju gde god hoće, baš me briga“.

„Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili proteravši Srbe. Jedino da gnjurate ceo dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“, rekao je Vučević.

S druge strane, dok gradonačelnik Novog Sada ispaljuje ovakve populističke izjave koje potpiruju nacionalnu mržnju, sin Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine, letuje upravo u Dalmaciji.

I u tome nema ničega problematičnog. Potpuno je normalno i u redu letovati bilo gde u Hrvatskoj – ili bilo gde druge na svetu. Hrvatsko primorje važi za najlepše u regionu. Problem, međutim, nastaje onda kada zarad populističkih poena pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke biraju da ispaljuju ovakve zapaljive izjave i potpiruju nacionalnu mržnju.

A šta o svemu tome sada misli Mirović?

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira predsednika pokrajinske vlade Vojvodine, ali on do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na našu SMS poruku, niti je uzvratio na naše pozive.

BONUS VIDEO: Vučić sa mladima o lepoj budućnosti, pa sa novinarima o mračnoj sadašnjosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare