Zoom, Zum, škola, onlajn nastava, online nastava
Foto: Shutterstock

Profesorka fizike zagrebačke Veterinarske škole je tokom onlajn ispitivanja od učenika tražila da na glavi drže peškir, što je izazvalo gnev jednog broja roditelja koji su je prijavili direktorki škole, pa se sada ceo slučaj istražuje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nadležno ministarstvo je takođe upoznato sa ovim slučajem.

Iz sindikata kažu da je profesorka tim potezom pokušala da spreči da učenik dobije nedopuštenu pomoć sa strane, što je, kako kažu, inače, veliki problem u onlajn nastavi.

Oglasio se sindikat Preporod saopštenjem u kojem, između ostalog, stoji da bi se trebalo zapitati šta uopšte može da učini nastavnik u situaciji kada učenik zloupotrebljava mogućnost odgovaranja na daljinu.

„Na ovo pitanje učiteljima i nastavnicima neće odgovoriti ni direktor, ni savetnik, ni ministar. Svi će se oni složiti da je ovaj potez koleginice neumesan, ali niko od njih neće udeliti savet, a kamoli jasan odgovor. Odgovora nema danas, kao što ga nije bilo ni pre više od godinu dana, kada se krenulo s nastavom na daljinu“, stoji u saopštenju koje je potpisao Željko Stipić, preneo je portal „Index“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)