Dalibor Tvrdišić
Dalibor Tvrdišić. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

"Naša učenica je bila druželjubiva, pozitivna i optimistična, pokazivala je veliku empatiju prema drugima, i svi smo zatečeni tragedijom koja se dogodila", izjavio je direktor škole koju je pohađala devojčica A. S. (15) iz Kragujevca, koja je prethodne noći izvršila samoubistvo vešanjem. On je istakao i da ovom tragičnom događaju prema saznanjima zaposlenih u školi i ostalih učenika, nije prethodilo nikakvo vršnjačko nasilje, niti je u ponašanju devojčice bilo nagoveštaja da je depresivna.

U Osnovnoj školi „Dragiša Mihailović“ u kragujevačkom naselju Stanovo danas vladaju muk i tišina. Niko ne može da poveruje da je tragično preminula uzorna učenica osmog razreda, koja je danas, zajedno sa svojim vršnjacima trebalo da se vrati na redovnu nastavu.

Osnovna škola Dragiša Mihailović Kragujevac
Osnovna škola Dragiša Mihailović Kragujevac. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Direktor škole Dalibor Tvrdišić, na konferenciji za novinare izjavio je da ih je vest o smrti učenice sve zatekla i da je to „veliki i nenadoknadiv gubitak za školu“ koji je potresao učenike i sve zaposlene.

On je istakao da je A. S. bila dobar đak, druželjubiva i optimistična, da nije imala nikakvih problema niti poteškoća u savladavanju gradiva i odnosu sa vršnjacima. Redovno je pohađala nastavu i pratila onlajn predavanja, a nedavno je, kako kaže, polagala i probni završni ispit na kojem je ostvarila dobre rezultate.

Direktor je isključio mogućnost vršnjačkog nasilja koje bi potencijalno moglo da bude uzrok za težak potez na koji se odlučila učenica, ali je istakao da je posle tragedije, u toj školi formiran Tim za krizne intervencije koji će preispitati sve okolnosti.

„Znamo da ovom tragičnom događaju nije porethodilo nikakvo nasilje. Naš Tim će ipak razgovarati sa svim učenicima, razrednim starešinom, preispitaćemo sve okolnosti. Trenutno pokušavamo da se stabilizujemo i budemo podrška učenicima koji su izgubili svoju drugaricu. Razgovaraćemo i sa roditeljima ostalih đaka i bićemo svima podrška u ovim teškim trenucima“, rekao je Tvrdišić.

On je ponovio da niko iz škole nije primećivao ništa neobično u ponašanju preminule učenice i da je tragična smrt, kako je ocenio, bila „potpuno nepredvidiv događaj“.

Komšije: Bila je dobro dete

Porodična tragedija potresla je i komšije preminule devojčice iz naselja Višnjak.

Zanemeli od šoka, kratko su za naš portal rekli da je A.S. bila dobro i vaspitano dete, iz dobre i vredne porodice.

„Strašna tragedija, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Viđao sam je stalno, kulturno dete, uvek se javi. Šta se desilo pa da digne ruku na sebe, ne mogu ni da naslutim“, rekao je jedan od komšija.

Preminula A.S (15) živela je sa majkom i bakom, imala je starijeg brata i mlađu sestru, a poznanici navode da je otac trenutno na privremenom radu u Italiji.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Petnaestogodišnja tinejdžerka obesila se noćas nešto pre ponoći u dvorištu porodične kuće. Prema informacijama Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, nesrećnu devojčicu pronašli su majka i stariji brat. Na mestu tragedije obavljen je uviđaj, a u tužilaštvu nam je potvrđeno da na telu devojčice nije bilo tragova niti sumnje o nasilnoj smrti, tako da nije izdat nalog za obdukciju.

Hitna pomoć je odmah po prijemu poziva izašla na teren, lekari su uradili reanimaciju nastradale devojčice, ali je bilo prekasno i mogli su samo da konstatuju smrt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare