Foto: Facebook/Dvd Jurovski Brod

Zbog kiše koja neumorno pada već danima, reka Kupa ponovo preti. Vodostaj i dalje raste, a od ranih poslepodnevnih sati opština Žakanje u karlovačkoj županiji ponovno strepi. Stanovnici zajedno sa lokalnim vatrogascima preduzimaju sve potrebne mere kako bi odbranile mesta uz Kupu koja se ponovno izlila, i to na istome mestu kao i pre dve nedelje.

S obzirom na velike količine padavina i porast vodostaja, u stanju pripravnosti su sve komunalne službe grada Karlovca kako bi, u slučaju potrebe, brzo reagovale, kažu iz Službe civilne zaštite Karlovac.

Vodostaj Kupe u Karlovcu od jutros je porastao za gotovo 2 metra, a vrhunac se očekuje tokom noći.

Reka Kupa se izlila na istom mestu kao i pre 2 nedelje. Vodostaj nastavlja da raste, ali su vatrogasci uvereni da će i ovoga puta odbraniti sve kuće, saopšteno je iz DVD Jurovski Brod.

Ističu da je na terenu trenutno 20 pripadnika njihovog Društva, a svoj doprinos u odbrani od poplava daju i kolege iz ostalih mesta uz Kupu. Nadaju se da se događaji od pre dve nedelje neće ponoviti.

Istovremeno, vodostaj reke Dobre u Ogulinu porastao je od dva sata ujutro sa 124 na 299 centimetara i dalje raste pa je civilna zaštita krenula u pripreme za odbranu od poplave, javljaju hrvatski mediji.

Poplavljena je cesta D42 u Ogulinu, javlja Radio Ogulin.

BONUS VIDEO: Poplava u Rijeci nosi ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar