Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kasno popodne Rijeku i okolinu zahvatio je jak pljusak koji je dolaskom večeri izazvao bujične poplave širom grada i brojne probleme u saobraćaju. Ceo centar je poplavljen, a delovi grada ostali bez struje, piše Index.hr.

Riječka policija javila je da je oko 19:30 dobila dojavu da je u poplavi ispod automobila pronađena muška osoba. Dok je stigla hitna pomoć, muškarac je preminuo. Telo je poslato na obdukciju, prenosi Index.hr.

Gradonačelnik Rijeke i riječka policija apeluju na građane da ne izlaze iz svojih domova i da, ako su već u automobilima, ne pokušavaju da se voze kroz vodene bujice.

„Ako ne morate, ne izlazite. Ako vas je kiša zatekla u gradu, budite oprezni i strpljivi“, napisao je, između ostalog, gradonačelnik Rijeke.

U PU primorsko-goranskoj kažu da je veliki broj saobraćajnih nezgoda na području grada, a pozivaju i sve vozače da ne pokušavaju da voze kroz vodene bujice.

Na društvenim mrežama obajvljeni su snimci iz Rijek, koji bukvalno izgledaju apokaliptično.

*

*

Vatrogasci zatrpani pozivima

„U Rijeci je oko 19 sati počela da pada jaka kiša koja je poplavila centar grada. Pristiglo je mnogo zahtjeva za ispumpavanje vode. Zatvoren je saobraćaj u ulicama Franje Račkog, Školjića i Fiumara“, navodi Uprava civilne zaštite MUP-a. objavljeno putem tvita.

„Mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu su poplavljeni. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko-goranske, pripadnici Državne interventne jedinice Civilne zaštite su na terenu i pokušaće da ispumpaju vodu sa pumpe.Sve hitne službe su na terenu“, dodaje Uprava civilne zaštite MUP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar