Foto:Facebook/Zlatan Ibradžić

Prvi Hrvat koji je primio Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa je mladi lekar koji radi u Engleskoj. Kaže da se oseća dobro i poručuje da su vakcine – sigurne.

Pročitajte još:

Zlatan Ibradžić, 29-godišnjak koji živi u Engleskoj i radi u bolnici, prvi je Hrvat koji je primio Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, prenosi Dnevnik.hr.

Zlatan se vakcinisao pre tri dana, a na svom Fejsbuku je otkrio kako se oseća. “Dan treći otkako sam sam se vakcinisao. Još čekam prvu komandu od Bila Gejtsa. Ništa zasad, tišina“, najpre se našalio.

Kaže da se oseća dobro. “Niti temperatura (moguća prvih par dana od primanja vakcine, zbog imunološke reakcije, koja je očekivana i normalna). Pritisak dobar, afebrilan, dobrog teka. Lipidogram, dobri i loši holesterol, elektrolite nisam još merio, pa nisam sad bas toliko temeljit“, piše Zlatan. Dodao je i da se imunitet razvija 10 dana nakon primanja prve doze vakcine, a maksimum se postiže nakon druge doze, odnosno 28 dana nakon prve.

“Vakcine su sigurna i temeljito ispitana (ta nije to mućkanje juhe gospon Frka). To be continued…“, napisao je.

Day three since I recieved PfizerBioNTech vaccine for Covid-19. Still awaiting commands from Bill Gates which Windows to…

Posted by Zlatan Ibradžić on Saturday, December 12, 2020

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare