Foto: Printscreen/Twitter/Shoura Hashemi/@ShouraHashemi

U jeku protesta zbog ubistva mlade Iranke Mahse Amini zbog "nepravilnog nošenja hidžaba", na društvenim mrežama se pojavio snimak borbe žene koju su na ulici napala dva muškarca.

Na snimku sa nadzornih kamera se vidi Iranka koja ide sama ulicom, nakon čega joj prilaze dva muškarca i počinju da je udaraju. Muškarac koji joj je prvi prišao pokušao je da šutne ženu, dok je drugi prišao i počeo da je šamara.

Međutim, ovo se nije završilo onako kako su napadači očekivali, jer se Iranka hrabro branila i uzvratila im udarce, sve dok joj u pomoć nisu pritekli muškarci iz obližnjeg lokala i zaustavili sukob.

Iranka nije nosila hidžab, pa se pretpostavlja da je to razlog zbog kog su je muškarci napali nasred ulice.

Podsetimo, Iran već skoro mesec dana potresaju burne demonstracije koje su započele nakon što je policija za moral ubila dvadesetdvogodišnju Mahsu Amini koja je prethodno uhapšena zbog nepravilnog nošenja hidžaba.

Policija se na protestima brutalno obračunava sa demonstrantima, a broj mrtvih u ovim sukobima i dalje se ne zna. Protestanti pale vozila, a žene pale svoje hidžabe i seku kosu. Brojni iranski disidenti širom sveta tvrde da sve nalikuje na masovnu pobunu protiv vladajućih islamista.

***

BONUS VIDEO: Veliki protesti u Iranu zbog ubijene žene 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare