Foto: Dnevnik.hr

Prethodnih dana snažno nevreme pogodilo je region, međutim, pored brojnih teških posledica oluja jedna priča iz Zagreba završila se novim prijateljstvom.

U naletu olujnog vetra i kiše, Snježana Fajfer iz Zagreba našla se na otvorenom delu, te od drveta nije mogla da se odmakne usled jakog nevremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Slučajni prolaznik uspeo je da spase Snježanu, a ona je sada upoznala svog spasioca iz Zagreba.

„Nemam reči. Ti si uradio nešto za mene što nije niko nikada. Stvarno. Spasio si mi život“, uz puno emocija rekla je Snježana svom spasiocu Ivanu Metikošu.

„Ma sitnica stvarno“, rekao je Ivan uz osmeh.

Snježana se rasplakala prilikom ovog susreta i zahvalila mladiću koji je pokazao humanost na delu i prvi protrčao u pomoć.

„To je naš mladi heroj i nek’ se svi stari ugledaju na njega“, rekla je Snježana, piše Dnevnik.hr.

„Ne bih rekao da sam heroj. Dosta jaka reč. Drago mi je da sam mogao da pomognem, najvažnije je da je gospođa dobro“, skromno je odgovorio Ivan.

Snimka spasavanja obišao je Hrvatsku i region.

Naime, Snježanu je nevreme uhvatilo dok se vraćala sa posla, jak vetar počeo je u trenutku kada je došla ispred zgrade u kojoj živi, a na tom mestu se sasvim slučajno našao mladi fitnes trener zajedno sa svojom devojkom.

„Bili smo u prolazu i doslovno dok smo se vozili po putu ispred nas su se srušila dva drva i stub. Nismo mogli nikako da ih zaobiđemo, ni iza nas jer je palo drugo drvo i jedina opcija je bila da se povučemo negde bliže uz zgradu da drvo na nas ne bi palo. Tako smo videli gospođu da stoji pored stuba i odmah smo joj usput pomogli“, opisao je Metikoš ovu situaciju i dodao da za sebe u tom trenutku nije osećao strah:

„Vetar je dosta jako duvao, pokušao sam da zagradim svojim telom gospođu da je ne lupaju kamenčići i grane koje su letele u nju, uz sav napor sam se jedva micao s njom da nju isto vučem uz sebe.“

Snježana mladića koji joj je pomogao u ovom teškom trenutku vidi i kao svojeg anđela koji ju je spasio, a od srede, kada je počelo nevreme, čekala je dan da mu se zahvali.

„Mogu da kažem da su emocije gotovo pa ravno lude kao i nakon onog nevremena, ali pozitivno lude. Jer sam toliko uzbuđena, potresena. Stvarno, hvala mu, on će stvarno ostati deo naše porodice zauvek“, poručila je Snježana.

***

BONUS VIDEO: Nevreme razorilo užička sela: Šteta oko 350 miliona dinara, pogođene hiljade hektara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar