Foto: Shutterstock

Roditelji tinejdžera (14), 35-godišnjak i 30-godišnjakinja, u gradu na području Brodsko-posavske županije u Hrvatskoj došli su u kuću u kojoj je živela devojčica (15) sa roditeljima, 36-godišnjakom i 37-godišnjakinjom.

PROČITAJTE JOŠ:

Namera im je bila da dogovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku, zbog čega su joj pretili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili „prodaju“ devojčice. Roditelji dečaka su devojčicu zatočili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku, prenosi Dnevnik.hr.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka, roditelji 14-godišnjaka. Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovanje ljudima.

Svo četvoro osumnjičeni su za trgovanje ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i nanošenje teške telesne povrede u pokušaju, a otac devojčice za pretnju detetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)