Štrajk u Holandiji Foto:EPA-EFE/Ramon van Flymen

Aerodrom Šiphol u Amsterdamu pozvao je putnike da ne dolaze na njega, jer je štrajk osoblja izazvao haos na trećem najprometnijem aerodromu u Evropi.

„Na terminalu je trenutno gužva… Šiphol poziva putnike da više ne dolaze na aerodrom. Veoma nam je žao što to moramo da uradimo, ali bezbednost mora biti zagarantovana“, rekao je portparol aerodroma.

Pročitajte još:

Policija je u popodnevnim satima zatvorila izlaze na autoputu koji vodi ka aerodromu, dok su se redovi na kapijama protezali iza aerodromskih zgrada.

Putnicima je savetovano da se drže podalje, dok osoblje aerodroma radi na tome da što više hiljada frustriranih putnika ukrca na letove koji kasne.

Da stvar bude gora, osoblje koje rukuje prtljagom KLM-a, holandskog ogranka Er Frans-KLM, stupilo je u nenajavljeni štrajk rano jutros. U štrajk su stupili jer zahtevaju veće plate i bolje uslove rada.

Štrajk u Holandiji Foto:EPA-EFE/Ramon van Flymen

Inače, KLM-ovo osoblje odgovorno je za otprilike polovinu celokupnog prtljaga koji prolazi kroz Šiphol, treći najprometniji aerodrom u Evropi posle pariskog Šarl de Gola i londonskog Hitrou.

BONUS VIDEO: Petković: Štrajkovaćemo svaki dan ispred Rio Save

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar