Foto:Screenshot/X/Embajador Gali Dagan @galida12

Mladi izraelski par koji su teroristi Hamasa ubili u njihovoj kući u Izraelu uspeo je da spase svoje 10-mesečne blizance od iste tragične sudbine skrivajući ih u skrivenom skloništu.

Itai i Hadar Berdičevski (30) imali su samo nekoliko sekundi da reaguju kada su čuli kako napadači pokušavaju da im razbiju ulazna vrata, znajući da ako to ne urade, njihova deca nikada neće imati budućnost.

Prestravljeni roditelji su mahnito stavili svoje dve bebe u skriveno sklonište nekoliko trenutaka pre nego što su teroristi Hamasa upali u njihov dom, otkrio je izraelski ambasador u Kolumbiji Gali Dagan.

Itai i Hadar su se hrabro borili protiv naoružanih ljudi pre nego što su ubijeni tokom napada na Izrael, u kojem je poginulo više oko 1.000 Izraelaca.

Zapanjujuće, izraelski vojnici su pronašli i spasili njihove dve bebe nakon što su ostale same više od 12 sati, rekao je Dagan, pozdravljajući par kao „heroje“ koji su učinili „sve što su mogli da spasu svoju decu“.

„Sakrili su svoju 10-mesečnu decu u skloništu dok su se teroristi infiltrirali u njihov dom. Itaj i Hadar su brutalno ubijeni nakon što su se hrabro borili sa teroristima“, napisao je Dagan na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ:

Itai i Hadar su sada među više od 1.000 Izraelaca koje su ubili Hamasovi teroristi, nakon što su naoružani napadači pokrenuli iznenadni napad na Izrael tokom vikenda.

Kao odgovor, izraelske snage su uzvratile žestinom, udarajući po Pojasu Gaze vazdušnim udarima koji su do sada uništili 1.000 meta Hamasa i ubili 560 Palestinaca.

Sve najnovije informacije o dešavanjima u Izraelu možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Čekajući avion iz Izraela: „Dva dana nisam spavala, još uvek drhtim“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar