Rusija, koronavirus
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Neradni dani u Moskvi neće biti produženi, jer se širenje infekcije korona virusa stabilizovalo, rekao je danas gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin tokom posete novom endoskopskom centru gradske bolnice Bujanov.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik Sobjanin je istakao da će kovid propusnice i dalje biti na snazi za posete muzejima i pozorištima posle 7. novembra, kada se završavaju neradni dani, prenosi agencija Tas s.

„U Moskvi se dinamika bolesti stabilizovala, ovo se tiče i otkrivanja i hospitalizacije teških slučajeva. Ta situacija nam omogućava da zaključimo da neće biti potrebe za produžavanjem neradnih dana“, rekao je gradonacelnik.

Kako je naveo Sobjanin, Moskva će se u ponedeljak, 7. novembra vratiti normalnom životu, međutim, mere ograničenja protiv korona virusa koje su uvedene ranije ostaće na snazi.

Gradonačelnik je ponovo pozvao stanovnike Moskve da se vakcinišu protiv korona virusa, jer prestonica pruža sve neophodne uslove za imunizaciju.

Predsednik Vladimir Putin proglasio je period od 30. oktobra do 7. novembra za neradne dane zbog pandemije korona virusa, a odluka je doneta u cilju suzbijanja rasta broja novih slučajeva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar