Foto:Nova.rs

Ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici okupili su se večeras građani kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodni veroispovesti.

Mitropolija crnogorsko-primorska je saopštila ranije da neće biti oraganizovanih litija, a građani ulaze u hram gde je organizovan moleban.

#related-news_0Molebanu prisustvuju i studenti okupljeni oko „Studentske inicijative za odbranu svetinja“, koji su ispred hrama raširili transparent na kojem piše: „Studenti ne daju svetinje“, prenose podgoričke Vijesti.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ranije je izjavio da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebni za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve saopštio je juče da će ispoštovati nove mere crnogorskog Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu verskih okupljanja, iako su, kako se navodi, „očigledno selektivne i diskriminatorne“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)