Foto: Printscreen/YouTube/Острог Тв Студио

Crkva i ovaj narod su protiv bezakonja a ne protiv Crne Gore, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije istakavši da crnogorska vlast nije čuvar zakona, već svoje vlasti i para.

„Ova vlast traži da policajci koji su prihvatili da služe Ustavu i zakonima, služe bezakonju i onima koji su se nametnuli kao tobožnji čuvari toga zakona, a ustvari su čuvari svoje vlasti i para. To oni čuvaju, jer kada bi čuvali istinski Ustav i Crnu Goru ne bi tukli narod, nastavljajući time zločine Drugoga svetskoga rata i zločine protiv ovih koji su ovde na pravdi Boga pobijeni od bratske ruke”, ocenio je na Vidovdan mitropolit u u manastiru Podlastva u Grblju gde je sa sveštenstvom služio Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos stradalima za krst časni i otečastvo.

On je izrazio nadu da će se vlast vratiti sebi, časti i obrazu svojih dedova, pradedova, koji se nisu borili za odlikovanje i pare nego su sebe žrtvovali za svoje porodice, zemlju, otečastvo i narod, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Vladika je danas blagoslovio Vuka Vukovića, časnog policajaca koji je nedavno napustio policiju jer je čuvar Crkve i čuvar naroda, ocenivši da on nastavlja da se bori za Ustav i obraz Crne Gore i svetinje.

“Ono od čega se otkazao je da se on ne bori protiv svoje braće i za interese moćnika ovoga sveta i onih koji su njihove slugeranje, koji navodno štite Crnu Goru od Crkve Božije i onih koji su u nju ugradili svoje biće, boreći se kroz vekove za krst časni i slobodu zlatnu”, naveo je Amfilohije.