Liz Tras Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK/Shutterstock

Glavica salate nadživela je britansku premijerku Liz Tras, koja je danas podnela ostavku na mesto premijera, prenosi tabloid Dejli star.

Britanski tabloid Dejli star uživo je skoro nedelju dana emitovao video u kome se pitao da li će duže preživeti nedavno izabrana premijerka Velike Britanije Liz Tras ili salata. Pošto je Tras danas podnela ostavku na mesto premijera, Dejli star je dobio svoju opkladu.

Ideju za ovaj hit video, Dejli star je izgleda dobio od britanskih kladionica koje su sada smanjile kvote sa 6-1 na izjednačene da će premijerka Liz Tras nestati za 35 dana, a procena ovog lista je bila da će salata izdržati i duže od 35 dana. I salata je zaista izdržala duže od britanske premijerke.

Inače, Tras je britanski premijer sa najkraćim mandatom, koji je trajao samo 45 dana, a u anketi koja je nedavno sprovedena, Tras je proglašena najnepopularniji britanskim liderom u istoriji te zemlje.

Istraživanje javnog mnjenja sprovedeno je odmah pošto je Tras smenila ministra finansija Kvasi Kvartenga i time napustila ključne tačke svoje ekonomske strategije.

Njen rezultat od minus 70 procenata je najniži nivo podrške nekom političaru u proteklih 20 godina, koliko kompanija radi istraživanja javnog mjnenja, a samo prošle nedelje zabeležila je pad podrške od 14 odsto.

***

BONUS VIDEO: Dijamanti sa krune britanskog monarha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare