Foto:shutterstock

U ponedeljak 6. novembra počinje suđenje 54-godišnjem ginekologu iz Nemačke koga tužilaštvo tereti za sakaćenje ženskih polnih organa i nanošenje teških telesnih povreda. Navodno je doktor pre nekoliko godina makazama uklonio komadić himena svoje žene.

Prema onome što je rečeno na sudu, par je bio na medenom mesecu u Emiratima u aprilu 2019. Okrivljeni ginekolog je pokušao da ima polni odnos sa svojom suprugom. Budući da nije uspeo jer je ona bila devica, makazama je uklonio deo himena.

Tada 31-godišnja žena podnela je zločin iz straha od pretnje razvodom i povezanim kulturološkim ostracizmom, objavio je državni tužilac nedugo nakon što je slučaj postao poznat, prenosi Feniks magazin.

PROČITAJTE JOŠ:

Oboje supružnika imaju nemačko državljanstvo s migrantskom pozadinom. Ginekolog je navodno izveo zahvat bez ikakve anestezije. Prema navodima tužilaštva, žena je trpela jake bolove i izgubila je puno krvi.

Optužnica je podignuta pre više od dve godine.

Pre početka rasprave sud je naznačio da krivično veće u sadašnjem sastavu vidi dovoljnu sumnju u vezi s opasnim telesnim povredama, ali ne više u vezi s navodnim genitalnim sakaćenjem. Kako se navodi, kada se saznalo za slučaj, doktor je iskoristio pravo na ćutnju i nastavio raditi. Pretpostavka nevinosti vredi do pravosnažne osuđujuće presude.