Kaorua Nakajime Foto: ALBIT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ekscentrični japanski tajkun želeo je da 70. rođendan proslavi na Siciliji, ali mu je pandemija koronavirusa omela planove. Tri godine kasnije planovi za ekstravagantnu, višednevnu zabavu u povodu 73. rođendana Kaorua Nakajime su u punom jeku, a proslava će koštati stotine hiljada evra, piše BBC.

Da je reč o vanserijskom događaju govori činjenica da je milijarder Nakajima iznajmio neke od najelegantnijih kulturnih atrakcija u Palermu. Između ostalog je unajmio gradsku operu, kao i kazalište zbog čega su brojne predstave morale da promene raspored. Dejli mejl piše da je Nakajima na dekadentnu proslavu koja uključuje koncert i raskošne ručkove pozvao oko 1400 zvanica.

Iako ovakav događaj može značiti privredni zamah za jednu od najsiromašnijih regija u Italiji, mišljenja o zabavi su podeljena. Neki ga odobravaju, a drugi ne veruju da bi obični građani mogli imati koristi. Ono što ih najviše užasava je činjenica da se istorijske kulturne institucije, poput slavne opere u Palermu, mogu unajmiti za ovakve događaje, prenosi Jutarnji list.

Kaorua Nakajime Foto: Astrid Stawiarz / Getty images / Profimedia

Kaoru Nakajima (73) smatra se ekscentričnim industrijalcem koji se obogatio na američkom Amwayu pre nego što se okušao u pisanju knjiga i muzike.

Svetski poznati Teatro Masimo, najveća italijanska operska kuća, biće domaćin glavnog događaja u nedelju. Predviđen je koncert na kojem će nastupiti Mateo Bočeli, sin slavnog tenora Andree.

Plaćen je najam u iznosu od 100.000 evra, kako tvrdi lokalni portal Palermo Tudej. Za dodatnih 35.000 evra, na celu nedelju je unajmljeno pozorište Politeama, za organizaciju zabave.

Nakajima je navodno potrošio stotine hiljada evra prilikom rezervacije svih soba u hotelu Vila Igiea s pet zvezdica, koji će biti strogo čuvan, kao i na desetine soba u Hotelu dele Palme.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik regiona Sicilija Renato Sčifani komentarisao je događaj rekavši da „može biti samo srećan“, ali da takođe za sve postoji granica te je izrazio bojazan da je događaj previše ekstravagantan.

Kaorua Nakajime Foto: ALBIT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zabrinut je za sigurnost rekavši da je za proslavu doznao iz novina, i to samo nekoliko dana pre dolaska više od 1500 ljudi, među kojima bi se mogle naći i neke poznate osobe.

Očekuje se da će se Nakajima susresti s gradonačelnikom Palerma Robertom Lagalom, koji je ovu zabrinutost predsednika regiona nazvao „preteranom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar