Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, naložio je komandi Združenih snaga da organizuju sistemski rad kojim će se utvrditi skladišta i lansirna mesta ukrajinskog raketnog sistema S-200 i sličnog naoružanja, sa ciljem da se deluje preventivno, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Gerasimov je saslušao izveštaj načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Viktora Afzalova o uništenju četiri ukrajinske balističke rakete, navelo je Ministarstvo odbrane.

Na Telegram kanalu ruskog ministarstva objavljen je snimak na kojem se vidi Gerasimov dok sluša izveštaj, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pobune privatne vojne kompanije „Vagner“ 24. juna, navodi Rojters.
Ukrajinska vojska je, prema navodima ruske strane, raketama iz sistema S-200 gađala Krimski most.

Prema ministarstvu, Gerasimov je dao instrukcije i da se preduzmu dodatne mere što pre, kako bi se povećala zaštita od vazdušnih udara, preneo je TASS.

Kijev je 9. jula bezuspešno pokušao da napadne Krim, Rostovsku i Kalušku oblast protivvazdušnim raketama S-200, pretvorenim u ofanzivnu verziju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

Foto: Tanjug/Mikhail Kuravlev/Pool Photo via AP

Navedeno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili dve ukrajinske rakete S-200 u napadu na Krim, i regione Rostov i Kaluga, a da su još dve rakete onesposobljene sredstvima za elektronsko ratovanje, pa nije bilo žrtava i štete.

POGLEDAJTE JOŠ:

Afzalov je rekao da je Kijev iskoristio tri rakete S-200 u nedelju, kako bi napao Krimski most.

„Tri projektila, koja su ciljala transporni koridor Kerč i pistu Morozovsk, oborile su protivvazdušne snage. Nije bilo žrtava, a ni materijalne štete“, istakao je Afzalov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar