Dzef Bezos Most u Roterdamu
Džef Bezos i most u Roterdamu Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Nova megajahta Džefa Bezosa se gradi u Holandiji, gde će možda biti potrebno demontiranje istorijskog mosta kako bi ona mogla da isplovi. Neki stanovnici Holandije su poručili da će bacati jaja na jahtu kada ona bude morala da prođe.

PROČITAJTE JOŠ:

Meštani Roterdama su pozvali na Fejsbuku organizovanje događaja pod nazivom „Bacanje jaja na superjahtu Džefa Bezosa“ u znak protesta.

„Pozivam sve Roterdamce, ponesite sa sobom kutiju pokvarenih jaja i hajde da ih bacamo na Džefovu superjahtu kada bude isplovila“, navodi se i opisu događaja.

„Roterdam su iz ruševine izgradili Roterdamci i mi ne rastavljamo samo zbog faličnog simbola megalomanskg milijardera. Ne bez borbe“, stoji dalje u opisu, prenosi Biznis Insajder.

Događaj je zakazan za 1. jun, a više hiljada ljudi je označilo da je zainteresovano za događaj.

Predviđa se da će Bezosova megajahta koštati 500 miliona dolara i trenutno se gradi u Holandiji. Kada brod bude završen moraće da prođe kroz Roterdam da bi došao do okeana i na kraju do Bezosa.

Međutim, problem je u tome što su tri jarbola megajahte previsoka da bi prošla ispod čuvenog roterdamskog mosta Koningshafe.

Gradonačelnik Roterdama Ahmed Aboutaleb je rekao u četvrtak da još nije doneta konačna odluka o demontiranju mosta, ali ako se to ipak desi Bezos ili Oceanco, kompanija koja gradi jahtu, će možda morati da plate račun.

BONUS VIDEO: Čestitke i zagrljaji nakon sletanja Džefa Bezosa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar