Foto:Screenshot/Twitter/@MateuszSobiera3

Francuski aktivista Pjer Afner navodno je upao u vilu koja se povezuje sa ćerkom ruskog predsednika Vladimira Putina, Katerine (Jekaterine) Tihonove u francuskom gradu Bijaricu, prenose pojedini litvanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako navodno Afner stoji na terasi vile sa ukrajinskom zastavom. Prema pisanju pojedinih medija, on je navodno rekao da je vila spremna da primi žrtve Putinovog režima, posebno ratne izbeglice iz Ukrajine.

Ova vila se navodno povezuje i sa Putinovim prijateljem Genadijem Timčenkom ali i saPutinovim bivšim zetom Kirilom Šamalovim (bivši muž Katerine Tihonove prim.aut). Kako se piše, navodno su dokumenta vezana za Putinovu ćerku pronađena u vili, prenosi jauns.lv.

To uključuje i kopiju pasoša Šamalova i punomoćje koje je 2009. potpisao Timčenko francuskom državljaninu zaduženom za popravku vile.

Francuski registar nekretnina pokazuje da je vlasnik vile od 2007. bio godine Timčenko, a od 2012. je navodno Šamalov.

Političar Aleksandar Belajev je 1996. godine izvestio da Putin ulaže u nekretnine na atlanskoj obali Francuske. U to vreme to je bio novac koji je Putin kako se tvrdi, navodno ukrao dok je radio u gradskoj kući Sankt Peterburga.

Još dve vile koje su navodno povezane sa Putinom se nalaze u Bijaricu. Jednom od njih navodno raspolaže bivša Putinova supruga Ljudmila, a zvanični vlasnik je kako se tvrdi njen sadašnji suprug Artur Očeretni. Posle ruske invazije na Ukrajinu aktivisti su zidove navodno ofarbali u boje ukrajinske zastave.

BONUS VIDEO: U Lavovu ponovo otvoren bunker iz Drugog svetskog rata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare