francuska policija ubistvo
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Francuska će proterati porodicu iz BiH koja je zlostavljala kćerku zbog veze sa momkom poreklom iz Srbije, najavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin. Roditelji devojke od 17 godina, njen ujak i ujna u četvrtak su stavljeni pod sudski nadzor i čekaju suđenje u Bezansonu za nasilje nad maloletnom osobom u prisustvu drugih osoba.

„Čim se završi sudska procedura, biće odvedeni do granice jer nemaju šta da traže na tlu Francuske“, napisao je Darmanin na Tviteru.

Članovi porodice su pretukli tinejdžerku i obrijali joj glavu, jer se viđala sa momkom, hrišćaninom iz Srbije.

Roditelji devojke od 17 godina, njen ujak i ujna u četvrtak su stavljeni pod sudski nadzor i čekaju suđenje u Bezansonu za nasilje nad maloletnom osobom u prisustvu drugih osoba.

Njih je u ponedeljak privela policija koju je o incidentu obavestio dečko tinejdžerke nakon što je dobila batine.

Naime, porodica koja je došla u Francusku 2017. godine iz Bosne i Hercegovine došla je u žižu javnosti zbog napada koje je policiji prijavila 17-godišnja devojka.

Prema navodima iz francuskih medija devojci su otac i brat obrijali glavu i pretukli zato što je bila u ljubavnoj vezi sa hrišćaninom.

Kako se navodi, mlada Bošnjakinja (17) se zaljubila u Srbina (20) u Bezansonu. Nakon što su brat i otac otkrili vezu ona je završila u Hitnoj pomoći sa težim povredama, među kojima je i nekoliko slomljenih kostiju.

Roditelji devojke su uhapšeni, a privedeni su i njeni ujak i ujna.

Prema navodima lokalnih medija, par se zabavljao nekoliko meseci, a onda su nedavno odlučili da žive zajedno. Zbog toga je devojka napustila svoj porodični dom, ali je i dalje održavala kontakt sa rodbinom.

Međutim, kada je mladić sa svojim roditeljima došao da poseti njenu porodicu, situacija je eskalirala – devojku su odveli u sobu i počeli da je tuku po glavi i telu, a onda su je i ošišali mašinicom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare