Foto: iskra.co

Prethodna naša vest je bila polutačna. Sada smo prepravili netačne delove, izvinjavamo se našim čitaocima. Drugog februara, pre 40 godina premijerno je prikazan čuveni film "Sjećaš li se, Dolly Bell?" režisera Emira Kusturice nastao po scenariju književnika Abdulaha Sidrana.

U znak sećanja na ovaj film i dane s početka velike filmske karijere slavnog režisera, portal “Iskra” objavio je slike Emira Kusturice iznad Sarajeva. Ove fotografije nastale su u drugoj polovini 2020. godine, avgusta ili septembra meseca, i vlasništvo su g. Emira Kusturice, odnosno portala Iskra.co.

Pročitajte još:

Film “Sjećaš li se Dolly Bell?” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a iste godine ovenčan je “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskom festivalu.

U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu, šezdesetih godina prošlog veka, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić…

U razgovoru za N1 početkom 2018. godine Kusturica je naveo da je iz Sarajeva otišao 1989. godine.

Foto: iskra.co

“I od tada se nisam tamo vraćao, izuzev par puta kada sam htio pomoći jednoj ideji, koja se zvala multietnička BiH”, kazao je Kusturica u intervjuu za N1 koji možete pogledati na ovom linku.

“U Sarajevo bih ja rado došao, ali ja u Sarajevu ne dijelim mišljenje ljudi koji tamo stvaraju javno mnjenje. A to mnjenje ima jednu veliko neprijateljstvo prema Republici Srpskoj, koje je nastalo iz vezivnog tkiva ljubavi prema mržnji”, rekao je tada Kusturica za N1.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare