Oleg Deripaska
Foto: REUTERS/Carlo Allegri

Američki Federalni istražni biro (FBI) obavio je danas pretres u kućama koje pripadaju rođacima ruskog milijardera Olega Deripaske u Vašingtonu i Njujorku, potvrdila je portparolka ruskog biznismena za TAS S.

Prema njenim rečima, Deripaska nije vlasnik objekata u kojima FBI trenutno obavlja pretres, a današnji upad u kuću ima veze sa sankcijama koje su uvedene protiv biznismena.

Ranije je zvaničnik FBI potvrdio za TAS S da se vrši pretres u jednoj od privatnih kuća u Vašingtonu, koja, prema pisanju američkih medija, pripada Deripaski.

Oleg Deripaska
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Da je FBI preduzela „aktivnosti sprovođenja zakona“ u domu ruskog oligarha Olega Deripaske, koji se nalazi na crnoj listi SAD, javila je televizija NBC pozivajući se na neimenovanog portparola FBI, a prenela je agencija Rojters.

Oleg Deripaska
Foto: REUTERS/Carlo Allegri

Ruski milijarder, koji se nalazi pod američkim sankcijama zbog veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon navodnog mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, tražio je sudskim putem da mu se ukinu sankcije, ali je taj slučaj pred sudom odbačen u junu.

BONUS VIEO: Crveni trg – od svetske vojne pozornice do turističke atrakcije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar