Javier Milei Foto:Federico David Gross / AFP / Profimedia

Argentinci će danas izaći na birališta kako bi izabrali novog predsednika države. Učestvuju tri kandidata: sadašnji ministar privrede Serđo Masa, kandidatkinja konzervativaca Patricija Bulrih i krajnje desni libertarijanac Havijer Milei, koji vodi u svim anketama javnog mnijenja. Milei, veliki obožavalac Donalda Trampa, iznenadio je, pa i šokirao, argentinsku javnost kada je krajem avgusta postao relativni pobednik na predsedničkim predizborima. Kako piše New York Times, Milei se tada u svom govoru posebno zahvalio psima i pomenuo Kosovo.

„Oni su moja četvoronožna deca“, rekao je Milei, koji živi s pet mastifa koje već dugo zove svojom decom.

Zanimljivo je da su svih pet pasa klonovi njegovog prethodnog psa Konana, koji je dobio ime prema filmu Conan barbarin iz 1982. godine s Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi.

Javier Milei Foto:EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Otkako je 2005. godine na svet došao prvi klonirani pas, nekoliko kompanija u SAD, Kini i Južnoj Koreji bavi se kloniranjem pasa. Imati kloniranog kućnog ljubimca već duže vreme trend je među bogatima i ekscentričnima.

Pet klonova psa Konana, koji je uginuo 2018. godine, došli su na svet u blizini teksaškog grada Ostina. Četiri psa Marej, Milton, Robert i Lukas imena su dobila prema ekonomistima. Kako piše New York Times, Milei je tada za jedan argentinski portal rekao da mu je „Konan doslovno sin, a ostala četiri klona poput unuka“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Čini se da su njegovi mastifi prilično nestašni.

„Moja kuća je kao Kosovo. U dve nedelje pojeli su skoro četiri fotelje“, rekao je Milei na argentinskoj televiziji 2018. godine, pisao je Njujork tajms.

Pobedi li na izborima, Milei bi mogao u program svoje vlade uključiti kloniranje kućnih ljubimaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare