Pao prvi sneg na srpskim planinama: Već za vikend tamo će se boriti sa snežnim nanosima i olujnim udarima vetra
Pao prvi sneg na srpskim planinama: Već za vikend tamo će se boriti sa snežnim nanosima i olujnim udarima vetra

Meteorolozi prognoziraju da će temperature u raznum delovima Evrope pasti ispod nule, što označava početak novog hladnog talasa koji nam preti.

„Stiže nam ‘arktička eksplozija’. Jaka kiša i oluje moguće su u mnogim delovima Starog kontinenta“, kaže Ejdan MekGivern iz britanske Kancelarije za meteorologiju.

Kada je reč o Britaniji, „arktička eksplozija“ će proširiti na veći deo zemlje tokom sledećih nekoliko dana.

Na sever i istok doneće vrlo jake vetrove i snežne pljuskove. Temperature će uglavnom biti stepen ili dva iznad ili ispod nule.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Šta čeka Srbiju

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, ponegde u nižim predelima slaba kiša, a na visokim planinama slab sneg.

U toku jutra i pre podneva na jugu i jugoistoku mestimično sa slabom do umerenom kišom, a u ostalom delu Srbije tek ponegde sa slabom rosulјom.

Na severu Vojvodine ujutro slab mraz, pre podne umereno oblačno, potom pretežno sunčano. Slab do umeren severozapadni vetar, uveče jugozapadni.

Sneg Foto:EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Najniža temperatura od minus jedan na severu Vojvodine, do osam stepeni u Negotinskoj Krajini, a najviša dnevna od pet do 10 stepeni.

Do kraja sedmice zadržaće se oblačno vreme, za vikend i veoma hladno, sa čestim padavinama: kišom u nižim, snegom u brdsko-planinskim predelima uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

#related-news_0

Veća količina padavina očekuje se u petak u drugom delu dana i u subotu. Takođe, u subotu sa padom temperature, kao i u nedelјu, uslova za sneg biće ponegde i u nižim predelima Srbije, a manja verovatnoća pojave je na severu zemlјe.

U nedelju oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom, a u nižim predelima kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, u severnim krajevima i na istoku jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od minus tri do jedan stepen, najviša od nula do tri stepena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar