Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

„Oštro osuđujemo najnovije neprihvatljivo huškanje koje dovodi u pitanje teritorijalni integritet, jedinstvo i suverenitet Bosne i Hercegovine, stoji u objavi na Tviteru Evropske narodne partije (EPP), najveće i najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu čija je pridružena članica i vladajuća srpska SNS od 2016. godine.

„Svako neustavno secesionističko delovanje, koje izlazi iz ustavnog i zakonskog okvira, mora se prekinuti, dok trenutna blokada institucija mora biti odmah prekinuta, kako bi se omogućilo BiH da se uhvati u koštac sa neophodnim reformama i dalje sledila svoju EU perspektivu“, piše dalje u objavi ove grupacije EP, prenosi Danas.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaju i da osuđuju i „negiranje i veličanje svih ratnih zločina i svih postupaka koji izazivaju strah od novog sukoba“, te zajednički pozivaju Bosnu i Hercegovinu i njene vlasti da održavaju mir i postignu napredak.

Podsećamo, od novembra 2016. godine, SNS je postala pridružena članica EEP.

Kako je tada objavljeno na društvenoj mreži, „vladajuća srpska stranka, SNS, upravo je prihvaćena kao pridruženi član. Dobrodošli u porodicu“, navela je EPP na Tviteru.

Bonus video: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar