Edi Rama Foto: EPA-EFE/SOEREN STACHE

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da region Zapadnog Balkana mora da se drži zajedno zbog ruskog uticaja odbacivši da "tako nešto" postoji u Albaniji, a "Reporteri" koji prenosi ovu vest piše i da je Rama pohvalio Srbiju.

„U nekim zemljama regiona ruski uticaj je prisutan, opasnost je realna. U Albaniji niko ne želi da čuje za Rusiju, jer ranije je bio Staljin, čijeg uticaja smo se rešili, a sada bi „Staljin“ da uđe na mala vrata. Zbog toga se region mora držati zajedno.

Ukoliko pristup EU ne bude aktivan stvari mogu postati problematične, počev od Severne Makedonije, preko Crne Gore, a i šire. Zato moramo da se udružimo, zato je Srbija uključena, ne u potpunosti kada je reč o sankcijama, ali držimo svi istu liniju u UN u osudi agresije“, rekao je Rama u Briselu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je u pitanju članstvo Albanije u EU, Rama je rekao da je ono uslovljeno pojedinačnim zadacima, ali je istakao da je Tirana posvećena i lojalna Uniji.

„Vrlo smo posvećeni EU, niko nas ne može zaustaviti. Smatram da se nešto suštinski menja, a ono što predlažem našim prijateljima je da ne gledaju na promene u zemlji samo zbog članstva u Uniji. Za članstvo moramo naporno da radimo, da radimo domaće zadatke. Ne možemo tražiti diplomu bez fakulteta“, poručio je Rama.

BONUS VIDEO: Evakuacija starijih iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar