Dejvid Ejms David Amess ubijen ubistvo hronika
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Britanski premijer Boris Džonson posetio je danas crkvu u kojoj je konzervativni poslanik Dejvid Ejms dan ranije ubijen,u napadu koji je policija okarekterisala kao teroristički čin.

PROČITAJTE JOŠ:

Džonson, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel i vođa opozicione Laburističke partije Kir Starmer bili su među onima koji su danas položili cveće na mestu gde je Emes ubijen, prenosi Rojters.

Emes (69), član Konzervativne partije premijera Džonsona, izboden je nožem juče oko podneva u Metodističkoj crkvi Belfers u mestu Lej u Eseksu na istoku Engleske i umro je na licu mesta.

Dejvid Ejms David Amess ubijen ubistvo hronika
Foto: TANJUG/AP Photo/Alberto Pezzali

On je napadnut dok je razgovarao sa stanovnicima u svom biračkom okrugu, a policija je saopštila da je ubistvo teroristički čin.

“Prvi nalazi istrage ukazuju na potencijalnu motivaciju povezanu sa islamističkim ekstremizmom”, navela je policija.

Na licu mesta uhapšen je dvadesetpetogodišnji muškarac zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a „Skaj njuz“ je izvestio da je uhapšeni muškarac britanski državljanin somalijskog porekla.

Dejvid Ejms David Amess ubijen ubistvo hronika
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Emsa, člana britanskog parlamenta od 1983. i oca petoro dece, kraljica Elizabeta je proglasila vitezom za njegovu javnu službu 2015. godine.

BONUS VIDEO: Ubistvo Ane Lind

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar