Boris Džonson Foto:EPA-EFE/JESSICA TAYLOR

Britanski premijer Boris Džonson našao se na meti kritika zbog toga što je na samit grupe G7 u Kornvolu stigao avionom a ne vozom i to u trenutku dok poziva svetske lidere da učine više u borbi protiv globalnog otopljenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekološki aktivisti zasuli su Džonsona na Tviteru savetima da bi premijer trebalo da primenjuje u praksi ono za šta se zalaže nakon što je postavio fotografiju na kojoj se vidi kako izlazi iz aviona pored apela da učini svet „boljim, pravednijim i zelenijim“, prenosi AP.

„Evo koliko je ozbiljan Boris Džonson u borbi protiv klimatskih promena: On je u Kornvol stigao avionom“, napisala je na Tviteru poslanica iz opozicione Laburističke partije Zarah Sultana.

Prema podacima objavljenim na sajtu britanske vlade, letovi na domaćim linijama stvaraju oko šest puta više gasova koji izazivaju efekat staklene bašte od železnice. Putovanje vozom do Kornvola traje oko pet sati, dok se avionom stiže za manje od 90 minuta.

Džonson je domaćin liderima sedam najrazvijenijih zemalja sveta tokom samita u Kornvolu koji se održava ovog vikenda.

Na agendi su razgovori o klimatskim promenama, globalni odgovor na pandemiju i oporezivanje multinacionalnih korporacija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar