Foto: REUTERS/Rodrigo Antunes

U šumskim požarima koji danima besne na severu Portugala dve osobe su stradale, saopštila je tamošnja civilna zaštita.

„Reč je o saobraćajnoj nesreći, vozilo je skrenulo sa puta u zoni požara“, navodi se u saopštenju i dodaje da su u vozilu pronađena dva izgorela tela starijih osoba.

Ugljenisana tela starijeg para pronađena su u izgorelom vozilu, kojim su pokušali da pobegnu od šumskog požara u opštini Mursa, na severu Portugala, saopštili su danas zvaničnici.

Gradonačelnik Murse Mario Artur Lopes rekao je za portugalsku televiziju SIC da su tela pronađena danas oko 16.30 časova, nakon što je par učestvovao u saobraćajnoj nesreći, dok je pokušavao da pobegne od požara.

„Pronašli smo potpuno izgoreo automobil…Par je preminuo u automobilu“, rekao je Lopes i istakao da su požari zahvatili više od polovine opštine.

Agencija Lusa prenosi, pozivajući se na navode gradonačelnika, da je stradali par imao više od 80 godina.

Njihova smrt usledila je nakon što je portugalski pilot poginuo u petak, kada se njegov kanader srušio u severnoj opštini Tore de Monkorvo.

Požar u opštini Mursa jedan je od devet koji je pogodio Portugal, koji se od prošle nedelje bori sa vrelim talasom.

Vatrogasci se bore sa požarima i u drugim zemljama na jugu Evrope, uključujući u Španiji.

Uprkos povoljnijim vremenskim uslovima poslednjih dana, uključujući nižu temperaturu, više od 1.000 vatrogasaca je i dalje mobilisano u borbi protiv šest šumskih požara na severu zemlje.

Portugal je pogođen nizom požara od 8. jula, što se poklopilo sa dolaskom velikog toplotnog talasa, koji je već progutao desetine hiljada hektara vegetacije.

Od početka godine, gotovo 44.000 hektara šume u Portugalu je uništeno.

***

BONUS VIDEO: Požar u okolini Šibenika

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar