Požar u selu Žvinje kod Herceg Novog BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Vatrogasci ostrva Brač u nedelju su dva puta intervenisali - gasili su požar na lokaciji Gospe od Pompeja kod Ložišća na Braču i lokalizovali požar na stočnoj farmi iznad uvale Trstena, saopštio je Hrvatski vatrogasni savez (HVZ).

Dojava o požaru na otvorenom prostoru na lokalitetu Gospa od Pompeja kod Ložišća primljena je u 10.55 sati, pa su snage DVD-a Supetar i Milna odmah upućene na teren.

Utvrđeno je, kako se ističe, da se zapalilo vozilo i da se vatra proširila na obližnje rastinje. Zbog opasnosti od širenja požara angažovana su 22 vatrogasca sa osam vozila DVD-a Supetar i Milna, a HEP je zbog sigurnosti vatrogasaca privremeno isključio dalekovod, navodi HVZ.

Vozilo je potpuno izgorelo. Požar je zahvatio jedan hektar makije i niskog rastinja, lokalizovan je u 11.27 časova, a potpuno ugašen u 17.50 časova.

DVD Supetar je u 17.10 dobio dojavu o požaru na farmi životinja iznad uvale Trstena, pa su odmah izašli na teren, a zatraženo je i angažovanje okolnih društava, navode iz HVZ-a i dodaju da su vatrogasci zatekli požar u kompleksu farme životinja.

Jedan deo objekata je izgoreo a neke životinje su izgorele. Cilj vatrogasaca je bio da evakuišu preostale životinje, ugase objekte zahvaćene požarom i obezbede objekte koji nisu zahvaćeni požarom i spreče širenje požara na obližnju šumu.

Požar je gasilo 30 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila.

BONUS VIDEO: Bukti požar u Herceg Novom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar