Foto: Privatna arhiva

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović tvrdi da su navodi da na ulice Crne Gore izlazi od jedne trećine do dve trećine građana, kako bi protestovali protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti, "apsolutno prenaduvani".

Ðukanović je u video snimku nedavnog intervjua za Rojters, koji je objavljen na sajtu crnogorskog predsednika, rekao da je reč o „dezinformacijama“, uz tvrdnju da su se slične stvari radile u vreme Slobodana Miloševića.

„Kao što znate svakodnevno prisustvujemo dezinformacijama o tome kako je od jedne trećine do dve trećine građana Crne Gore na ulicama, što je apsolutno prenaduvavanje, nalik onome kada su Miloševićevi mediji iz Berana sastavljali dve iste slike, jednu do druge, kako bi stvorili kod posmatrača utisak masovnosti, a i najpovršniji posmatrač je uočio da je reč o istim figurama na dvema identičnim slikama. I ovde je reč o tome“, tvrdi Ðukanović.

On je odbacio kao manipulaciju i navode da se pola članova DPS-a priklonilo litijama i poručio da je uveren da će DPS i vladajuća koalicija pobediti na predstojećim parlamentarnim izborima i učvrstiti „hod Crne Gore ka konačnom cilju, a to je člantsvo u EU“.