Foto: Shutterstock/nadtochiy

Danski državljani R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) i M.R. (28) iz Andrijevice, nastanjen u Danskoj, uhapšeni su sinoć u Budvi, zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su uhapšeni iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

Vijesti saznaju da su uhapšeni iznajmljivali stanove na višim spratovima, kako bi, tvrde iz UP „imali bolji pregled za izvršenje krivičnih dela“.

Policija je sinoć pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, najprometnijim ulicama u metropoli turizma. Pretresena je i zgrada na zaobilaznici, a u toku su još dva pretresa. Iz UP objašnjavaju da je budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi.

„Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, kao i službenicima Specijalnog policijskog odeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i iznajmljenih vozila koje koriste ova lica.

Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, kao i dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle“, saopštili su iz policije.

Objašnjavaju da je sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

„Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbednosti Budva preduzimaju dalje mere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar