Foto: Tanjug/Eric Paul Zamora/The Fresno Bee /AP

Dvojica pilota vatrogasnog helikoptera poginula su kada se letelica srušila u američkoj državi Ajdaho, saopštila je savezna Gorska služba.

Predstavnica Nacionalnih šuma Salmon-Čalis, Meri Černiček, izjavila je da su Tomas Hejs (41) iz Ajdaha i DŽared Bird (36) iz Enkoridža, Aljaska, poginuli od povreda zadobijenih prilikom pada Ć-47D u reku Salmon, oko 15.30 sati u četvrtak, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP /Noah Berger

Piloti su bili zaposleni u firmi „Rotak“ iz Enkoridža, koja je angažovana da se ugasi požar Muz, koji gori na oko 34 kilometara severno od Salmona.

Foto: Tanjug/Eric Paul Zamora/The Fresno Bee /AP

Černiček je rekla da su obojica pilota bili „izuzetno iskusni“, da je reč o vojnim veteranima, a da su spasilačke službe uspele da ih izvuku iz olupine, odvedu ih do bolnice, ali tamo nisu preživeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Kompanija „Rotak“ je na svom sajtu potvrdila da je došlo do nesreće i zamolila za molitvu za nastradale i privatnost za njihove porodice.

Pad helikoptera u Ajdahu dogodio se nekoliko dana nakon što je četvoro putnika poginulo u padu helikoptera u državi Novi Meksiko.

BONUS VIDEO: Toplotni talas izazvao niz požara u Londonu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar