Foto: Tanjug/Rich Cooley/Northern Virginia Daily /AP

Čak 20 putnika je zadobilo opekotine od kojih troje teže, nakon što su skočili iz voza koji je zahvatio šumski požar u blizini Kasteljona na severoistoku Španije.

Voz koji je na putu iz Sagunta za Saragosu, stao je kada je mašinovođa video da požar bukti i da je preopasno da nastavi put. Spremao se da okrene voz u drugu stranu.

Određen broj putnika u strahu da će voz zahvatiti požar, uspaničio se i pobegao nakon što su razbili prozore na vagonima.

Dvoje sa najtežim opekotimana je evakuisano helikopterom, dok su ostali među kojima je i devojčica od 10 godina prebačeni u obližnje bolnice, prenosi Gardijan.

Foto: Tanjug/Rich Cooley/Northern Virginia Daily /AP

Kako su saopštile hitne službe, među onima koji su zadobili najteže opekotine nakon bekstva iz voza je i 58-godišnja žena.

Voz sa 48 putnika, stao je u toku puta, a pre nego što je mašinovađa uspeo da se udalji od požara, nekoliko putnika je razbilo prozore i pobeglo na šine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada su videli da su opkoljeni vatrom, vratili su se u voz, a nekoliko njih je zadobilo opekotine“, rekao je portparol španske železničke kompanije Renfe.

Predsednik Valensije Ksimo Puig rekao je da je više od 1.000 ljudi evakuisano iz svojih domova pošto je jak vetar rasplamsao vatru u Bejisu u Valensiji, dodajući da su dva vatrogasca takođe zadobila opekotine.

Valensija je najnoviji region koji su zadesili šumski požari tokom dugotrajnog toplotnog talasa u Španiji koji je uništio destine hiljada hektara šumskog zemljišta.

BONUS VIDEO: Požar kod aerodroma u Puli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar