Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Ministarstvo odbrene Republike Hrvatske javlja kako su 4 kanadera upućena na gašenje požara u Vrpolju u Šibensko-kninskoj županiji.

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik primio je u 15:17 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja. Na intervenciji gašenja požara angažovane su vatrogasne snage iz JVP-a Šibenik, DIP-a Šibenik, ŽVZ-a te dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice sa 45 vatrogasaca i 15 vozila.

U gašenju požara učestvuju i četiri kanadera. „Požar je izbio u samom naselju Vrpolje gde su kuće odbranjene, a požar se proširio na obližnju gustu borovu šumu“, rekao je županijski vatrogasni zapovednik Darko Dukić, piše Index.

Zapovednik šibenskih vatrogasaca Volimir Milošević za Dnevnik N1 govorio je o situaciji na požarištu kod Vrpolja.

„Situacija nije dobra, ali vatru među kućama smo sanirali i spasili objekte. Požar je u gustoj borovoj šumi i uz ovaj vjetar situacija je neizvjesna“, rekao je Milošević.

„HAC je dobio obaveštenje da upozore vozače na dim na autoputu. Tu su četiri kanadera i nadamo se da ćemo do večeri situaciju staviti pod kontrolu“, dodao je.

Napominje da je požar izbio u samom mestu. „Dok smo došli, zatekli smo vatru oko kuća, neki su se samostalno evakuisali, neki su počeli gasiti. Sad je sanirano, a ima li štete, videćemo naknadno. U šumskom delu postoje četiri kontejnera od kojih su dva stambena. Dva su zahvaćena vatrom, a dva sačuvana. Pokušavamo sačuvati neke maslinike“, rekao je Milošević za N1.

***

BONUS VIDEO: Požar kod aerodroma u Puli


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar